Een tuin is geen statisch geheel, verre van dat. Twee weken zon en hogere temperaturen geven een heel ander beeld dan daarvoor. Tegelijkertijd zijn de juweeltjes die zich dan laten zien ook weer snel verleden tijd. Overweldigende blauwe regens, hartveroverende magnolia’s, ze zijn er nadrukkelijk, maar ook maar even. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Magnolia in optima forma.

Het hoogtepunt van deze blauwe regen moet hier nog komen want rechts op het terras, op het noorden, is de bloei nog niet volledig. Een paar dagen later begint dan het vallen van de uitgebloeide bloemen al weer. Maar wat is hij mooi.
nog maar kort geleden was om het groen heen nog veel grond zichtbaar. Nu overheerst het groen in alle soorten en maten met heel veel kleurige bloemen.

De camassia’s trekken de aandacht, voor even.
In onze tuin zie je overal gele Wolfsmelk. Deze variant is er ook maar misschien minder in het oog springend in het grote geheel.

Nog een plant die het waard is wat verder op in te zoomen. Hij is ongevraagd in de tuin komen opduiken maar hij mag blijven. Alleen weten we niet hoe hij heet.