Komend weekend is het eerste opentuinenweekend van dit jaar. Vorig jaar kwam er van deze weekenden niet veel terecht door de maatregelen en groepsbezoeken op afspraak was ook maar in een korte periode verantwoord.

Het vorige bericht is van 1 maart. Toen “leek het voorjaar te worden”. Ondanks dat de temperaturen nog steeds laag zijn en alles een paar weken achterloopt bij normaal is er nu toch wel van uitbundigheid sprake op veel plaatsen in de tuin.

Camassia en Wolfsmelk vormen een mooi duet van kleuren.

Er is een enorme spreiding tussen het begin van de bloei van de eerste tulpen en de laatste. Misschien dat het weer ook versterkt dat er zoveel tijd overheen gaat. In ieder geval is een geluk bij een ongeluk, dat koude voorjaar, dat ze mooi lang blijven bloeien allemaal.

De verspreiding van de diverse tulpensoorten vordert gestaag. Ze kunnen veel zelf.

Behalve grote, en kleine, opvallende tulpen is er ook heel veel te zien met waar je wat beter naar moet kijken om te zien dat het mooi is. Zoals de vaste Lathyrus bijvoorbeeld.

Lathyrus Vernus

Die tere kleuren zijn misschien nog wel mooier dan de felle. Ook aan de bomen is de bloei in de tijd behoorlijk verspreid. We maakten ons al zorgen over sommige fruitbomen maar alles kwam goed.

Een van de appelsoorten. Veelbelovend!

Het lijkt ons heel leuk dat er weer bezoekers in de tuin komen. Er is van alles te zien en we gaan graag in gesprek.