Onze tuin in het coulissenlandschap van de Friese Wouden heeft zijn vorm pas gekregen in 2014. Tegen de achtergrond van hoge eiken en essen die er al lang staan, tekenen zich de borders af. Gerda onderhoudt de tuin intensief maar er mag veel moois gewoon z’n gang gaan. Het streven is dat er altijd wat te zien is en dat er zo lang mogelijk genoten kan worden van bloeiende bloemen.

In de tuin bevinden zich twee vijvers die behoorlijk op peil blijven door de lemen bodemlaag die zich onder de zwarte woudgrond bevindt. Naast de vloeiende vormen van de borders en de vijvers zijn er ook de strakke vormen van de moestuin en de fruitkooi.

We tuinieren zo circulair mogelijk. Dat betekent dat er vrijwel geen afval wordt afgevoerd. Het gazon wordt gemulcht en van alle bladeren en takken maken we compost. Jonge plantjes en zaailingen krijgen zo mogelijk een plekje. Verder zijn er altijd wel jonge plantjes beschikbaar voor gasten tegen een kleine vergoeding.

We proberen de website te laten meebewegen met de ontwikkelingen in de tuin. Dat doen we door regelmatig een “bericht” te plaatsten met opvallende dingen die juist in die tijd een rol spelen. Je kunt je abonneren op die berichten door eerst een reactie te geven op een ervan. Dan kun je je aanmelden.