Terwijl vandaag de regen tegen de ramen klettert en de wind suist en beukt tegen alles wat in de weg staat, kun je terugverlangen naar dat prachtige weer van de afgelopen weken. Dag in, dag uit de zon om de tuin uit de winterstand te verleiden. Dat lukte al behoorlijk goed, zo is te zien aan de foto’s van Hilde Baan-van Dijk hieronder.

Deze ranke bloem is een botanische tulp.
Prachtige zonaanbidders, deze dotterbloemen.

De warme kleuren doen denken aan de zomer
Volledig geopend voor de zon
Onmiddellijk gaan insecten aan de gang, hier in de Staartaar {Stachyuris}.

De close-ups zijn door Hilde gemaakt. Hierna volgen enige heerlijke voorjaarsfoto’s alsof het alleen nog maar mooi zou zijn.

Ieder jaar meer narcissen…

Grote, meer traditionele en kleinere. Later zou blijken dat de kleintjes veel beter bestand zijn tegen weer en wind.

Bijna letterlijk een bloementapijt.
De Magnolia’s moesten hun vroege bloei bekopen toen het ging vriezen.

En toen werd alles anders…..

Allemaal in dezelfde week

Bovenstaande foto is net als die van de narcissen etc. door Gerda gemaakt, een paar dagen na de voorjaarsdromen van zon en bloemen. Opeens was het weer winter. De sneeuw werd vergezeld van andere winterse zaken zoals nachtvorst. Het is wel zeker dat bijvoorbeeld diverse Magnolia’s een flinke tik gekregen hebben. Hoe het met de fruitbomen is gegaan, zullen we pas later weten. Gelukkig was er nog niet veel bloesem zichtbaar toen de temperatuur onder nul ging. Wel wat in de pruimenbomen maar daarin zijn er nog heel veel later tot bloei gekomen.

Ondertussen is de sneeuw weg, hebben we al weer heel wat forse wind gehad en zou het nu toch opnieuw voorjaarsweer kunnen worden.